Nooit open?!

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 16:48

Beperkte openingstijden winkel

Van bezoekers hoor ik vaak de volgende opmerkingen: 'He he, eindelijk ben je een keer open!' of 'Ik ben al zo vaak langsgelopen, maar je bent nooit open!'  en 'Je bent wel weinig open hè?'. De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur. Maar het is ook mogelijk om op afspraak te winkelen, als de reguliere openingstijden niet goed uitkomen. 

Toen ik 2 jaar geleden met de winkel begon, was deze 3 dagen per week open, maar al snel bleek dat er nauwelijks bezoekers kwamen op donderdag maar wel op vrijdag en zaterdag.  Ik heb dit een aantal maanden aangekeken en besloten te sluiten op donderdag. Het is namelijk niet tijd- en kostenefficiënt om open te zijn als er nauwelijks klanten zijn; de verlichting moet immers branden, de verwarming moet aan en je moet aanwezig blijven in de winkel omdat je niet wilt dat die ene klant voor een dichte deur staat!

 

Doe je nog iets anders naast de winkel?

Ook deze vraag krijg ik vaak, omdat mensen denken dat 2 dagen de winkel open hebben betekent dat je de rest van de week niets te doen hebt. Maar in de praktijk ben ik elke dag met de winkel bezig! Het fijne is alleen dat ik daarin mijn eigen agenda kan bepalen en niet aan vast tijden gebonden ben. Vintage meubels en accessoires bestel je niet in grote aantallen bij de groothandel maar deze moet je stuk voor stuk zoeken, ophalen, schoonmaken, waar nodig repareren en stylen in de winkel. Dat vinden en ophalen vraagt veel tijd! Samen met Tom struin ik stad en land af om geschikte items voor de winkel te vinden. Soms is dat in Nederland maar veruit de meeste stukken vinden we in Duitsland en Denemarken. En in de zomer ga ik graag naar Franse markten en brocantes om schatten te zoeken!

Daarnaast heb ik naast de winkel ook een webshop; de combinatie van een fysieke winkel en een webwinkel werkt voor mij ideaal. De webshop is altijd open, zodat er ook tijdens dagen dat de winkel dicht is en vakanties gewoon gewinkeld kan worden! Maar het betekent natuurlijk ook dat de webshop bijgehouden moet worden; nieuwe items moeten worden gefotografeerd, opgemeten, omschreven en on-line worden gezet. Verkochte items moeten worden verwijderd en gearchiveerd. Ik bied de service aan dat kleine verkochte items door mij worden verzonden en grote items kunnen worden thuisbezorgd; ook dit vraagt de nodige tijd... 

Tenslotte moet ik net als elke andere winkel ook een gedegen administratie bijhouden van alle inkopen en verkopen, elk kwartaal aangifte doen bij de Belastingdienst, facturen maken en verwerken etc. etc. 

Ik verwelkom je daarom graag op vrijdag en zaterdag in de winkel! En schroom niet om contact op te nemen als deze dagen je niet uitkomen; in overleg maken we dan een passende afspraak. Of shop online; de webshop is 24/7 open :-)

 

Lieve groet,
Claudia

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.