Waarom vintage in huis een goed idee is!

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 21:32

In mijn instagrampost van 3 juli jl. verwees ik al naar het interessante artikel van RTL Nieuws/lifestyle d.d. 1 juli 2023 met een betoog voor meer vintage in je interieur! Ik onderschrijf dit betoog van harte en geef je hieronder een paar redenen waarom meer vintage in je interieur altijd een goed idee is!

 

Met vintage creëer je een eigen stijl 

Vintage meubels onderscheiden zich van hedendaagse meubelen door hun specifieke kenmerken en stijl. Wij kopen bijvoorbeeld veel Scandinavische meubels uit Denemarken, uitgevoerd in warm teakhout met sierlijke handgrepen, mooie houtverbindingen en strakke vormen die goed combineren met meubels uit deze tijd. Juist deze combinatie van nieuw en oud geeft je interieur een extra dimensie en zorgt voor sfeer en warmte! Door het toevoegen van diverse stijlen in je interieur creëer je je eigen stijl en maak je van je huis een thuis.

 

Kies voor kwaliteit en vakmanschap

Vintage meubels staan bekend om hun vakmanschap en aandacht voor detail. Veel oudere stukken zijn nog gemaakt door ambachtslieden die trots waren op hun werk, wat resulteert in meubels die duurzaam gemaakt zijn om lang mee te gaan. In de winkel hebben we veel kasten, tafels en stoelen in uitstekende staat die nog jaren en jaren mee kunnen!

 

Kies voor duurzaamheid

In deze tijd van massaproductie en wegwerpmeubels zijn vintage meubels een duurzaam alternatief. Door te kiezen voor vintage, blaas je bestaande stukken nieuw leven in en draag je bij aan het verminderen van afval en jouw ecologische voetafdruk. Bovendien worden vintage meubels vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die de tand des tijds hebben doorstaan, waardoor de behoefte aan nieuwe productie wordt verminderd en waardevolle hulpbronnen worden behouden.

 

Vintage als investering

Juist omdat vintage meubelen en accessoires vaak van hoge kwaliteit zijn, blijven ze lang in goede staat en behouden ze hun waarde. Veel vintage items zijn inmiddels collector items geworden en behoorlijk in waarde gestegen in de loop van de tijd. Ook in vintage stukken geldt de wet van vraag en aanbod; hoe zeldzamer en hoe gewilder de vintage stukken zijn, hoe meer de waarde stijgt. De aankoop van een mooi vintage item, kan dus ook worden gezien als een investering!

 

Vintage als cadeau

Met de voorgaande punten in het achterhoofd is het een kleine stap naar het kiezen van vintage als cadeau! Denk bij het kopen van Sinterklaas-, Kerst- of andere cadeaus eens aan een uniek, vintage item! In de winkel vind je prachtige kandelaren van messing, koper of design exemplaren van Stoff-Nagel, maar ook geweldige glazen, West-Germany vazen, messing beelden, boekensteunen, plantentafeltjes etc. etc. Kom langs in de winkel of bestel online!

 

Lieve groet,
Claudia

 


Bron: RTL Nieuws, lifestyle juli 2023

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.